Υλικά:
1 τορτίγια
Για την σαλάτα:
1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο
5 τεμάχια τοματίνια κομμένα στη μέση
50 gr τριμμένο κασέρι
Για το ντρέσινγκ:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ξύδι
χυμό πορτοκαλιού
χυμό λεμονιού
Aλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς και δίνουμε με το χέρι μας στην τορτίγια το σχήμα της φωτογραφίας, πιέζοντας περιμετρικά και τοποθετώντας την σε ένα ταψί στο φούρνο για 15 λεπτά ώστε να παραμείνει τραγανή και να διατηρήσει το σχήμα που της έχουμε δώσει. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υλικά για τη σαλάτα μας και σε ένα άλλο τα υλικά για το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα ομογενοποιούμε με τα λαχανικά. Αφήνουμε την τορτίγια να κρυώσει και τη χρησιμοποιούμε σαν σκεύος σερβιρίσματος για τη σαλάτα.
Σαλάτα σε φωλιά τορτίγιας
πίσω στις συνταγές