Υλικά:
4 αράβικες πίτες
200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
200γρ τυρί φιλαδέλφεια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαιντανό ψικομμένο
μια χούφτα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4-5 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από μισό λεμόνι
λίγη πάπρικα σε σκόνη
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε τις αράβικες πίτες σε λεπτές λωρίδες, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με την πάπρικα, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Για το ντιπ βάζετε όλα τα υλικά σ' ένα μπωλ, τα ανακατεύετε πολύ καλά, σερβίρεται δροσερό σε μπώλ με τα τσιπς αράβικης.
Ντιπ γιαουρτιού με αράβικη πίτα
πίσω στις συνταγές